Sizlere vefakar, cefakar, gözü pek, dirayetli ve mücadeleci kadınlarımızı anlatacağım. Aslında bildiğiniz, ancak çoğu zaman göz ardı ettiğiniz o başımızın taçlarından bahsedeceğim.

            Kahramandır Kadınlarımız. Vatanın bütünlüğü ve milletin bağımsızlığı söz konusu olduğunda, dün olduğu gibi bugün de bir Nene Hatun, bir Nezahat Onb., bir Şerife Bacı , bir Erzurumlu Kara Fatma gibi milli simge haline gelen,ayrı birer hikayeleri bulunan nice isimsiz kadın kahramanlara dönüşmektedirler.

            Bu vesile ile Midyat’ta şehit olan kadın polislerimiz, bu ülkenin huzuru ve birliği için vatan toprağına düşmüşlerdir. Allahtan rahmet diliyorum, mekanları cennet olsun.

            Başarılıdır kadınlarımız. Dün olduğu gibi, bugün ve gelecekte de toplumdaki yükselişin ve başarının temelinde hep kadınlarımızın varlığı görülmektedir. Başarılı her erkeğin arkasında olduğu gibi,kadınımız her hal ve şartta her zaman erkeğinin yanında olmuş, her işte desteğini ve yardımını hiç esirgememiştir. Fakat ne yazık ki, birçok insan algılama güçlüğü içinde bunun farkında bile değil.

            Bir anadır, bir eştir, çiçektir kadınlarımız. “Yuvayı dişi kuş yapar” sözünden çıktığımız yolda, ailenin oluşumunda ve yaşamı sürdürmesinde en önemli etkendir. İlk öğretmendir ailede terbiye ve davranış dersleri veren. Çoğu zaman gözyaşlarını içine akıtan duygusal, narin, yufka yürekli, iyi kalpli ve ince düşünceli bir kadındır.

            Kısacası tarımda kadın, sanayide kadın, iş alanında kadın, devlet yönetiminde kadın, Silahlı kuvvetlerde kadın, Emniyette kadın, birçok sosyal alanda kadın, sanatta kadın, bilimde ve tıpta kadın velhasıl her alanda, her yerdedir kadınlar, yani “kadın gibi kadınlarımız”.

            Son günlerde ülke gündeminiişgal etmesi, oluşturması gereken onca konu varken, bilinçli olarak suni gündem konusu“Yarım Kadın” tabirini ülke gündemine oturttular.

ü  21 yy. girdiğimiz bu günlerde halabir kadın okutulmuyorsa,

ü  Eğitim hakkı elinden alınmışsa,

ü  Her akşam şiddete maruz kalıyorsa,

ü  Tacizcisiyle ya da töre gereği diye kendinden yaşça büyük insanlarla evlendiriliyorlarsa,

ü  Çocuk gelin oluyorlarsa

            Ve sen bu konularla ilgili hiç bir şey söylemeyip de, gelecek kaygısı taşıdığından çocuk sahibi olmak istemeyenyada çocuğu olmayan bir kadına da çıkıp “YARIM KADIN” denme hakkına sahip değilsin.

            Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK “Ey kahraman Türk kadını, sen yerde sürünmeye değil, omuzlar üstünde göklere yükselmeye değersin” demiş.

            İşte büyüklük ve liderlik böyle olunuyor. Bu bir anlayışı, görgü ve yaşam biçimini ortaya koyar. Biri çıkar “Yarım Kadın” der. Bir diğeri ise kadını “Baş tacı” eder.

Saygılarımla.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.