Babam çok yönlü bir kişilikti.

Zeki ve kıvrak zekası ile memleketimiz Havza’da değişik mesleklerle uğraşmıştır. Lakin ben babamın gazeteci kimliğini, kaybetmeye korktuğum bir mücevherat gibi saklar korur, savunurum.

Gazeteci olmak için önce iyi bir yürek taşımak gerekir. Bunun yanı sıra Yetenek, çalışma azmi, özgüven, sağlam bir sinir sistemi de lazımdır. Gazeteci , bir ressam, bir heykeltraş yada şarkı söyleyen bir sanatçı gibi duygulu, hassas olmalı, insanlarla diyaloğu hep pozitif olmalıdır. Yani gazetecilik mesleğini diğer mesleklerden ayıran bir sürü insani özellikler vardır.

Gazeteci ülkesi için haber yaparken öldürülürse Basın Şehidi olur, yani yaptığı görev kutsaldır. Bugün, basın sektöründe çalışanlarının haklarının kanunen kabul edildiği tarihin yıldönümüdür. Bu vesile ile basın çalışanlarının gününü Atatürk’ün bir sözü ile kutlamak isterim.

Cumhuriyet devrinin kendi zihniyet ve ahlakıyla donanmış basınını yine ancak Cumhuriyetin kendisi yetiştirir. M. Kemal Atatürk

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.