Turizim Haftası Yapılan Etkinliklerle Kutlandı

Toplumda turizm konusunda farkındalığı artırmak ve turizmi canlandırmak amacıyla düzenlenen ‘Turizm Haftası’ etkinlikleri kapsamında Havza Şehit Recep Şahin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından okul bahçesinde program düzenlendi.

Turizim Haftası Yapılan Etkinliklerle Kutlandı

Toplumda turizm konusunda farkındalığı artırmak ve turizmi canlandırmak amacıyla düzenlenen ‘Turizm Haftası’ etkinlikleri kapsamında Havza Şehit Recep Şahin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından okul bahçesinde program düzenlendi.

19 Nisan 2016 Salı 18:32
Turizim Haftası Yapılan Etkinliklerle Kutlandı
 Samsun Haber - Toplumda turizm konusunda farkındalığı artırmak ve turizmi canlandırmak amacıyla düzenlenen ‘Turizm Haftası’ etkinlikleri kapsamında Havza Şehit Recep Şahin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından okul bahçesinde program düzenlendi.

Açılış saygı duruşu ve istiklal marşımızın okunmasıyla başladı.

Açılış konuşmasını yapan Şehit Recep Şahin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ahmet Demircan turizmin ülke ekonomisi için önemli bir sektör olduğunu belirterek, " Son yıllarda dünya ekonomisi ciddi bir duraklama içerisinde. Hükümetler günümüzde işsizlik oranının artmaması için çeşitli önlemler almak la meşgul. Fakat bazı sektörler sürekli büyümeye devam ediyor. Turizm-Otelcilik sektörü hiçbir zaman modası geçmeyecek, önü kapanmayacak ve mezuniyet sonrası öğrencilere sınırsız seçenek tanıyacak bir sektör. İşte bizler bu sektörün ihtiyaç duyduğu kalifiye elemanları yetiştiriyoruz." dedi.

Havza Belediye Başkanı Murat İkiz de " Dünyada önemi sürekli artan ve ilçemizin de Turizm şehri olmasından büyük bir önemi vardır. Günümüzde büyük boyutlara ulaşan turizm Havzamızda da etkisini meyvesini vermeye başlamıştır. On yıl öncesine kadar termal turistik bir ilçeye yakışmayan görüntülere sahip ilçemiz yapılan çalışmalar ile turistik bir ilçe halini aldı. İlçemize bu yıl inşallah 5 yıldızlı otelin temeli bu yaz atılacak. Ayrıca okulumuzu ve ilçemiz için önemli olan uygulama oteli içinde bakanlıklar nezlinde gerekli girişimleri yapmaktayız. Umarım kısa sürede bu tesisi ilçemize kazandırırız" diye konuştu.

Konuşmaların ardından okunan şiirler, halk oyunları gösterisi, aşuk ve maşuk gösterisi ile devam etti.

Programın son bölümünde ise  15-22 Nisan Turizm haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen yemek yarışması, okullar arası yapılan Turizm haftası ile ilgili şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Daha sonra Havza Kaymakamı Alper Tanrısever, Havza Garnizon Komutanı Personel Binbaşı Murat Özdemir, Havza Belediye Başkanı Murat İkiz ve beraberindekiler okulda düzenlenen kurslarda hazırlanan el sanatları sergisini açarak ziyaret ettiler.

Turizm etkinliklerine Havza Kaymakamı Alper Tanrısever, Belediye Başkanı Murat İkiz, Garnizon Komutanı Binbaşı Murat Özdemir, Havza MYO Müdürü Ercan Tural, protokol üyeleri öğrenci velileri ve davetliler katıldılar.




Son Güncelleme: 19.04.2016 18:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.