Biraz biz gençlerden söz etmek istiyorum...

Belli bir kısmımız malum.

çol sıkılıyoruz malum ş.

Tabi kitap okumaktan da.

Yarım bıraktığımız yada hiç okumadan sırf gösteriş için kitapların kapaklarını okumuş gibi gösterip sosyal medyada paylaşmayı tercih ediyoruz.

Çok vaktimiz var, davranışlarımız hiperaktif fakat hayatımız pasif,

Yinede bu pasif hayatımızı sanal alemden alamıyoruz. facebook, twitter, whatsapp, instagram gibi sosyal ağlar hayatlarımızı kısıtlıyor ama hiç birimiz farkında değiliz.

Biz gençlere sorsanız

Sinemaya gitmeyi, tiyatro izlemeyi spor yapmayı kitap okumayı ders çalışmayı seviyoruz, en önemlisi de ailelerimiz ve arkadaşlarımızla yeterince vakit geçirdiğimizi sanıyoruz. Fakat bu saydıklarımızın hiç birini yapmıyoruz.

Çünkü gençler arasında süren bir yarış halinde olduğumuzu sanıyoruz,  geleceğimize ait değil o güne ait bir yarış. işde biz gençler sanal alemin birer kurbanlarıyız. Bir kafes içerisinde duruyoruz, belirli düşünceler belirli kalıplar içerisinde yaşamaya çalışıyoruz.

Kendimizi tanımaya fırsat kalmıyor işte bu yüzden artık bir şeylerin farkında olmalıyız, hayatın güzelliklerini bize sunulan yaşamın olanaklarının farkında olmalıyız.

Seviyoruz deyip de hiç yapmadığımız sadece kapağı güzel olduğu için alıpta hiç okumadığımız kitapları okumaya başlamalıyız, ya da ailemizle arkadaşlarımızla vakit geçirmeye zaman ayrılmalıyız. artık sanal alemin rüyasından uyanma zamanımız geldi uyanalım ve hayatlarımızı güzelleştirelim.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.