6 Aydır Yapılmayı Bekliyor

İlçemiz kırsal mahallerine giriş kapısı olarak gözüken ve birçok kırsal mahalle sakinini araçları Havza ve Mahalleleri arasında ulaşımda kullandıkları ve 25 Mayıs Küçük Sanayi sitesi yanında olan kavşakla birleşen yol tehlike saçmaya devam ediyor

6 Aydır Yapılmayı Bekliyor

İlçemiz kırsal mahallerine giriş kapısı olarak gözüken ve birçok kırsal mahalle sakinini araçları Havza ve Mahalleleri arasında ulaşımda kullandıkları ve 25 Mayıs Küçük Sanayi sitesi yanında olan kavşakla birleşen yol tehlike saçmaya devam ediyor

15 Mayıs 2016 Pazar 20:27
6 Aydır Yapılmayı Bekliyor
 İlçemiz kırsal mahallerine giriş kapısı olarak gözüken ve birçok kırsal mahalle sakinini araçları Havza ve Mahalleleri arasında ulaşımda kullandıkları ve 25 Mayıs Küçük Sanayi sitesi yanında olan kavşakla birleşen yol tehlike saçmaya devam ediyor. 6 ay önce bir kısmı uçan ve Karayolları tarafından şeritin biri kapatılarak tek şeritli olarak kullanılmaya başlayan Havza Bafra Karayolunda, geçici tedbir olarak tek şeride düşürülmesine rağmen uzun zamandır herhangi bir onarım çalışması yapılmadı.

Heyelan yaşanalı 6 ay oldu, üzerine iki kere haber yapıldı, Havza ilçe Merkezi ile köylerinin çoğunluğunu sağlayan tek yol, aynı zamanda Aslançayır mahallesinde vatanı uğruna şehit düşen Muhammed Yılmaz’ın cenaze törenine Samsun Valisi İbrahim Şahin, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Samsun Milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkan vekili ve onlarca siyasiler geçti görmediler. Bu yol neden yapılmadı diye sormadılar. Havza Küçük sanayi sitesine geçişi kolaylaştırmak amacıyla açılan banket demirleri için hassas olan Karayolları çalışanları, önemli bir ulaşım yeri için neden bu kadar hassas davranmıyor. Kara yolları müdürümü daha dirayetli, Devlet erkanının sözü mü geçmiyor, yoksa sorumsuzluk mu bunun adı diye vatandaşta haliyle soruyor.

Kırsal mahalle muhtarları ve yolu araçlarıyla kullanan vatandaşlar, biz her ne kadar yolun bir kısmının uçtuğunu bilsek de, köylerimize şehir dışından gelen akrabalarımız ve ziyaretçiler için özellikle geceleri tehlike yaratıyor. Tamda virajda bulunan yolun uçan kısmı insanların canından edebilirler. Karayolları burada bir kaza yaşanmasını, yada birilerinin canına mal olmasını mı bekliyor. Olası bir ölümlü kazada sorumluluk sahibi kim olacak araç şoförlerimi, ” dediler.

Yolla ilgili olarak uzun zamandır herhangi bir çalışma yapılmadığını belirten 25 Mayıs Sanayi Sitesi esnafı yetkililerden herhangi bir cevap alamadıklarından yakınıyorlar. Yolun yapılması için illa birkaç vatandaşımızın hayatını kaybetmesi mi gerekiyor diye tepki gösterdiler.

Son Güncelleme: 15.05.2016 20:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.