Çakıralan’da Tirit Gecesi Düzenlendi

Havza’ya bağlı Çakıralan Mahallesinde tirit gecesi düzenlendi. Programa Vali Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz, Havza Kaymakamı Alper Tanrısever başta olmak üzere tüm protokol üyeleri ve belediye meclis üyelerinin tamamı katıldı.

Çakıralan’da Tirit Gecesi Düzenlendi

Havza’ya bağlı Çakıralan Mahallesinde tirit gecesi düzenlendi. Programa Vali Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz, Havza Kaymakamı Alper Tanrısever başta olmak üzere tüm protokol üyeleri ve belediye meclis üyelerinin tamamı katıldı.

21 Ocak 2016 Perşembe 18:45
Çakıralan’da Tirit Gecesi Düzenlendi
 Havza’ya bağlı Çakıralan Mahallesinde tirit gecesi düzenlendi. Tirit gecesinde konuşan Samsun Valisi İbrahim Şahin Türkiye’nin zor bir süreç yaşadığını belirterek; “ Üç beş çapulcu dediğimiz terör örgütleri maalesef canımızı yakmaya devam ediyor.  Ama ilk defa iktidar, hükümet, Cumhurbaşkanımızda, Başbakanımızda, kabine ile hükümet üyeleri ile her kez inanılmaz bir birliktelikle, kararlılıkla bu terör örgütü ile mücadele ediyorlar. “ dedi.

Çakıralan Yatılı Bölge Okulu yemekhanesinde Çakıralan Mahallesi Muhtarı Ahmet Çavdar tarafından düzenlenen geceye Samsun Valisi İbrahim Şahin, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Havza Kaymakamı Alper Tanrısever, Havza Garnizon Komutanı Personel Binbaşı Murat Özdemir, Havza Belediye Başkan Vekili Recep akça, Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclis ve Daire Başkanları, Havza Belediye Meclis Üyeleri, protokol üyeleri, Havza Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erkan Acar, Ak Parti Havza İlçe Başkanı Mahmut Karahan, bazı sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, mahalle muhtarları ile davetliler katıldılar.

Yenilen tiridin ve okunan duanın ardından bir konuşma yapan ardından Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz yaşanan terör olaylarını kınayarak terör saldırılarında hayatlarını kaybedenler Allah’tan rahmet diledi.  Yılmaz; “Buraya hep birlikte olmak için geldik. Amaç karın doyurmak olsa evimizde yerdik. Birliğe beraberliğe olan ihtiyacımızı, birlik beraberlik içerisinde olabileceğimizi gösterdiğimiz göstergeler bunlar. Bizler böyle bir milletin fertleriyiz. Samsun dolu dizgin geleceğe koşuyor. Hizmetlerimizi köylerimize, yeni mahallelerimize taşımaya başladık. Yaklaşık 20 ayda mahallerimizde beton yollar, sıcak karışım yollar yapıyoruz. Geriye yapılanlar kalıyor. Önümüzdeki dönemde de aynı tempo ile çalışmalarımıza devam edeceğiz.” dedi.

Kar ile mücadele konusunda değinen Yılmaz; “ Kar mücadelesi için gücümüz çok yüksek.  İstendiğinde 4 saatte her yeri tertemiz yapabiliriz. Ama bunun bir bedeli var. Geçen sene çok etkili bir kar mücadelesi yaptık.  Bu sene kar ile mücadeleyi daha aza mal edecek şekilde soğuk kanlı mücadele edeceğiz. Bu geceyi hazırlayan Muhtarıma ve arkadaşlarıma ve siz değerli katılımcılar teşekkür ediyorum” dedi.

Samsun Valisi İbrahim Şahin ise yapmış olduğu konuşmada Türkiye’nin zor bir süreç yaşadığını belirterek; “ Üç beş çapulcu dediğimiz terör örgütleri maalesef canımızı yakmaya devam ediyor.  Ama ilk defa iktidar, hükümet, Cumhurbaşkanımızda, Başbakanımızda, kabine ile hükümet üyeleri ile her kez inanılmaz bir birliktelikle, kararlılıkla bu terör örgütü ile mücadele ediyorlar.  Şehitlerimiz geliyor. Bu çok acıtıyor. Ama bu son bulacak diye teselli buluyoruz. Bu namussuzların üstesinden geleceğiz. Bu işler yalnız üç beş çapulcunun harcı değil. Arkalarında çok süper güçler var, devletler ve görünmez güçler var. Sürekli bizi karıştırmaya çalışıyorlar. Eğer sizler dik durursanız bunların canını okuyacağız.  Kar yağıyor ertesi gün “ Beyaz esaret”, “Beyaz eziyet” diyorlar. Kar aslında bize nimet. Kar yağarsa yer altı su kaynaklarımız doluyor, mikroplar ölüyor. Biz istediğimizde yolları açmaya muktediriz. Artık eski Türkiye değiliz.  Fakat biraz sabredeceğiz, yolu açarken mazot sarf ediyoruz. Enerji tüketiyoruz. Yolu birkaç gün geç amcamız beceriksizliğimiz anlamına gelmiyor. Sadece bu ülkeyi sevdiğimiz ve ülkenin enerji için harcanan paraları başka ülkelerin cebine gitmesin diye. Sağlık Müdürlüğümüzün ambulans helikopterleri var, Sahil Güvenlik Komutanlığımızın iki adet helikopteri var. İhtiyaç olduğunda anında bu aralar seferber ederiz. Kar yağınca hemen telaş edip telefona sarılmayın yolumuz kapalı diye. Yolların açılması için tüm hazırlıklarımız yapıldı. Yollar açılır, yeniden kapanır, yeniden açılr. Önemli olan bu ülkenin kaynaklarını iyi kullanacağız. Samsun güzel bir şehir. Samsun bu bölgenin yüzük taşı gibi.  Bu daveti hazırlayanlara ve emeği geçenlere teşekkür ederim.” Dedi.

Çakıralan Muhtarı Ahmet Çavdar tarafından düzenlenen tirit gecesi için 45 kaz, 75 kilo bulgur ve 500 yufka kullanıldı.

Son Güncelleme: 21.01.2016 19:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.