Polonya’dan Havza’ya Yeni Kardeş Şehir

Havza Kaymakamı Alper Tanrısever ve Havza Belediye Başkanı Murat İkiz’in ile 10 Belediye Meclis Üyesinden oluşan heyet Polonya’nın Czerniejewo ilçesini ziyaret için Polonya’ya gittiler.

Polonya’dan Havza’ya Yeni Kardeş Şehir

Havza Kaymakamı Alper Tanrısever ve Havza Belediye Başkanı Murat İkiz’in ile 10 Belediye Meclis Üyesinden oluşan heyet Polonya’nın Czerniejewo ilçesini ziyaret için Polonya’ya gittiler.

17 Kasım 2015 Salı 15:07
Polonya’dan Havza’ya Yeni Kardeş Şehir
 Havza Kaymakamı Alper Tanrısever ve Havza Belediye Başkanı Murat İkiz’in ile 10 Belediye Meclis Üyesinden oluşan heyet Polonya’nın Czerniejewo ilçesini ziyaret için Polonya’ya gittiler.

Heyet ilk olarak Almanya’yı ziyaret ederek burada çeşitli temaslarda bulundular. Havza Belediye Başkanı Murat İkiz Berlin’de Almanya Türk Konseyi Başkanı Taciddin Yatkın ile Havza’ya yapılabilecek turizm ve sanayi yatırımları hakkında bir süre görüştüler.

Almanya Türk Konseyi Başkanı Taciddin Yatkın şartların oluşması durumda Havza’ya yatırım yapmaya hazır olduklarını belirtti.

Havza Belediye Başkanı Murat İkiz ise Havza’ya gelecek yatırımcılara her türlü desteğin verileceğini belirterek; “İlçemize dışarıdan gelecek yatırımların önünü açmak için her türlü kolaylığı sağlayacağız. İlçemizde turizm yatırımları ve bitecek olan organize sanayi bölgesi ile sanayi yatırımcıları için cazip bir bölge.” Dedi.

İkiz daha sonra Berlin Türk Büyükelçiliğini ziyaret ederek burada Müsteşar Mustafa Sorgun ve der elçilik yetkilileri ile bir süre görüştü. İkiz ziyaret sonunda Müsteşar Mustafa Sorgun’a Havza tanıtım kitabı hediye etti.

İkiz ziyaret sonu yapmış olduğu açıklamada Berlin Türk Büyükelçiliğine nezaket ziyareti gerçekleştirdiklerini ve ziyaretin sıcak bir havada geçtiğini belirterek; “Yapmış olduğumuz ziyarette elçilik yetkililerimize Havza ile ilgili kapsamlı bilgiler aktardık ve yatırımcı yönlendirilmesi konusunda görüşmelerde bulunduk.” Dedi.

Havza Kaymakamı Alper Tanrısever ve Havza Belediye Başkanı Murat İkiz’in ile 10 Belediye Meclis Üyesinden oluşan heyet daha sonra Polonya’nın Czerniejewo ilçesini ziyaret için Polonya’ya geçtiler.

Czerniejewo Belediyesi ve Kaymakamlığını ziyaret eden heyet burada bir dizi ziyaret ve inceleme gerçekleştirdiler.  Heyet ayrıca bir dizi etkinliğe katılarak kardeş şehir kültürünü tanıma fırsatı yakalamış oldu.

Havza Kaymakamı Alper Tanrısever ziyaretin her iki ilçe arasındaki dostluk bağlarını kuvvetlendirme adına olumlu geçtiğini belirterek; “ Kardeş ilçemize yapmış olduğumuz ziyaret bizler adına olumlu geçti. Bu ziyaret ile geçmişi yüz yıllara dayanan Türkiye Polonya dostluğuna katkıda bulunduğumuza inanıyorum.” Dedi.

Havza Belediye Başkanı Murat İkiz ise ziyaretin her iki belediye adına olumlu geçtiğini belirterek yapmış olduğumuz ziyaretlerde belediyecilik adına tecrübe ve bilgi paylaşımında bulunduklarını ifade ederek; “Kardeş ilçemiz ile bu dostluğu  uzun süreli kılmak adına iyi biz imkan yakaladık. Kendilerini Havza’ya davet ettik.” Dedi.

Heyet daha sonra Havza Belediyesi ile kardeş ilçe olacak olan Nowy Tomysl ilçesine geçti.  Havza Kaymakamı Alper Tanrısever ve Havza Belediye Başkanı Murat İkiz’in ile 10 Belediye Meclis Üyesinden oluşan heyet burada sırası ile Nowy Tomysl Kaymakamı Ireneusz Kozecki ve Belediye Başkanı Dr. Wlodzimierz Hibner ile kardeş şehir olma konusunda görüşmeler yaptılar ve ilçede incelemelerde bulunarak çeşitli ziyaretler gerçekleştirdiler.

Havza Kaymakamı Tanrısever Nowy Tomysl Kaymakamı ve Belediye Başkanı ile yapılan görüşmelerin olumlu geçtiğini belirterek; “ Yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde eni bir kardeş ilçeye kavuşacağız.” Dedi.

Polonya Türkiye Belediyeler Birliği Konseyi ve Havza Belediye Başkanı Murat İkiz ise yapmış olduğu açıklamada; “ Osmanlı’dan günümüze ulaşan dostluk zincirine yeni bir halka eklemenin mutluğunu yaşıyoruz.” Dedi.

Polonya ziyareti kapsamında son olarak Polonya Türkiye Belediyeler Birliği Konseyi ve Havza Belediye Başkanı Murat İkiz ile Polonya Parlamentosu Milletvekili Wolciech Ziemniak ile her iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilebilmesi için yapılabilecekler hakkında görüştüler.

Görüşme sonunda İkiz ve Ziemniak birbirlerine çeşitli hediyeler verdiler.

Polonya Türkiye Belediyeler Birliği Konseyi ve Havza Belediye Başkanı Murat İkiz görüşme sonunda yapmış olduğu açıklamada; “ Sayın Ziemniak iki ülke arasındaki dostluk ve işbirliği üzerine bir görüşme yaptık. İnşallah 600 yıllık geçmişi olan Türkiye Polonya dostluk ilişkilerine yeni kilometre taşları ekleyeceğiz.” Dedi.

Ziyaretlere Havza Kaymakamı Alper Tanrısever ve Havza Belediye Başkanı Murat İkiz’in yanı sıra Havza Belediye Meclis Üyeleri Murat Sarp, Yasemin Şahin, İsmail Korkmazlı, Asım Özen, Hamza Akkurt, Seyitahmet Ünal, Recep Akça, Yahya Ayan, Zekeriya Ünal ve Necmiye Dilek katıldılar.


Son Güncelleme: 17.11.2015 15:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.