Sünnetçi Camii Yeniden İbadete Açıldı- Video Haber

Samsunun Havza ilçesinde 2012 yılında inşaatına başlanan Yeni Mahalle Sünnetçi Cami ibadete açıldı.

Sünnetçi Camii Yeniden İbadete Açıldı- Video Haber

Samsunun Havza ilçesinde 2012 yılında inşaatına başlanan Yeni Mahalle Sünnetçi Cami ibadete açıldı.

06 Aralık 2015 Pazar 16:29
 Samsun Haber - Samsunun Havza ilçesinde 2012 yılında inşaatına başlanan Yeni Mahalle Sünnetçi Cami ibadete açıldı.

Sünnetçi Cami açılışına Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, Havza  Müftüsü İlyas Akyazı, Vezirköprğü Müftüsü Mehmet Öztürk,  Kavak Müftüsü Abdullah Karaca, protokol üyeleri, davetliler, yardım sever vatandaşlar ve mahalle sakinleri katıldılar.

Okunan Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan açılış programında bir konuşma yapan Cami Görevlisi Adnan Kurkmazlı eski camiinin yetersiz gelmesi üzerine oluşturulan dernek ile cami inşaatına başlandığını ve inşaatın 3 yılda hayırseverlerin yardımı ile tamamlandığını belirterek yardımda bulunanlara teşekkür etti.

Hava Müftüsü İlyas Akyazı ise yapmış olduğu konuşmalarda Cami inşaatı hakkında bilgiler vererek; “ Camimiz bin 194 metrekarelik arsa içersine yapıldı ve toplam 777 kişi anı anda ibadet edebilecek. Böyle eserler kolay meydana gelmiyor. Emeği geçenlere ve yadımda bulunan hayırsever vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. “Şüphesiz Allah’ın mescitlerini ancak Allah’a ve Ahiret Günü’ne inanan, namazı dosdoğru kılan, zekâtı veren ve Allah’tan başkasından korkmayan kimseler imar ederler. İşte onların doğru yolu bulanlardan oldukları umulur.” ayeti ve “Kim dünyada bir mescit yaparsa, Allah O’na Cennet’te bir ev yapar” hadisi ve daha birçok müjde, hayırsever ‘vakıf insanları’ Allah’ın rızasını kazanmak için cami ve mescitleri imar etmeye sevk etmiştir. Yurdumuzun bize vatan olmasının en bariz göstergesi de minarelerinde günde beş defa yükselen ezanların okunduğu camilerimizdir” dedi.

Konuşmaların ardından hayırsever vatandaşlara başta Havza Belediye Başkanı Murat ikiz olmak üzere protokol üyelerince plaket verildi.

Plaket töreninde konuşan Havza Belediye Başkanı Murat İkiz; “ Halkımızın katkısı ile muhteşem bir eser ortaya çıktı. Bu eserde maddi manevi katkısı olan herkese teşekkür ediyorum. İnşallah Cenabı Mevla’m bu hayırsever vatandaşlarımızın hayrını kabul eder. Allah camimiz Mahallemize, ilçemize ve Samsunumuza hayırlı uğurlu eylesin.” Dedi.

Plaket töreninin sonrası ise Sünnetçi Cami kesilen kurdele ile hizmete açıldı.

Havza Belediye Başkanı Murat İkiz ve beraberindekiler Havza Müftüsü İlyas Akyazı ve Cami Görevlilerinden cami hakkında bilgiler aldılar ve camide ilk namaz hep beraber kılındı.

Açılış sonrası gazetecilere açıklamada bulunan Havza Belediye Başkanı Murat İkiz; “ Yeni Mahalle Sünnetçi Camimizin açılışını gerçekleştirdik.Ben buradan maddi ve manevi katkıda bulunan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Gerçekten muhteşem bir eser olmuş. 3 yıl gibi kısa bir sürede böylesi güzel ve hem tarihi çizgileri taşıyan hem de modern bir cami ortaya çıktı.Havza Belediyesi olarak ilçemizdeki tüm cami ve okullarımıza yardımlarda bulunmaktayız. Bu camimizin de çevre düzenlemesini gerçekleştirdik. Doğalgaz çalışmaları nedeni ile biraz eksiğimiz kaldı ama en kısa sürede bu eksikliklerde giderilecek. “ dedi.


Son Güncelleme: 06.12.2015 17:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.