Kategoriler

Samsun Haber-Havzahaber.tv

Tirit, Kaz Fiyatlarını Etkiledi

Samsunun Havza ilçesinde kış aylarının vazgeçilmezi olan kaz tiridi kaz fiyatlarını etkiledi. İlçe pazarında kış başlangıcında 70 ila 80 lira arasında satılan kazlar şuan 100 ila 130 lira arasında satılmakta.

 Samsunun Havza ilçesinde kış aylarının vazgeçilmezi olan kaz tiridi kaz fiyatlarını etkiledi. İlçe pazarında kış başlangıcında 70 ila 80 lira arasında satılan kazlar şuan 100 ila 130 lira arasında satılmakta.

Samsunun iç bölgelerinde özellikle kış aylarında kaz ile yapılan tirit kaz fiyatlarının artmasına neden oldu. Buna birde kazların yumurtlama dönemimin yaklaşması eklenince kış başlangıcında Salı günleri ilçede kurulan pazarda canlı kazlar 70 ila 80 lira arasında satılan kazlar şuan 100 ila 130 lira arasında satılmakta. Kesilmiş kazlar ise 110 ila 130 lira arasında değişen fiyatlardan satılmakta.

Havza’ya bağlı kısal mahallelerden ilçe pazarına gelen kazlar pazarda alıcılarını beklemekte.

Kaz Besicisi Cenk Karagöz; kış sonu nedeni ile kaz fiyatlarının yüksek olduğunu belirterek; “ Kaz fiyatları şuan yüksek, kış geldi kazların yem yeme zamanı, bir de yumurtlama zamanı geldi ve besiye aldık. Besiye almadan önce 70 ila 90 arası fiyatlar değişiyordu. Şuanda 120- 130 fiyat aralığında satılıyor. Fiyat pahalı olmasına rağmen talep var.” Diyerek bu yıl 100 adet kaz sattığını sözlerine ekledi.

Pazar esnaflarından Ali Yılmaz ise, Havza’da kaz tiridinin reklamının güzel yapıldığına değinerek; “Kaz tirit gecelerinin yapılmasından dolayı bayağı bir rağbet var. Kış ayları gelmesiyle satışlar bayağı yükseliyor. Devamlı yetiştiriliyor kesiliyor, yeniliyor. Şuanda piyasada kaz kalmadığı için pahalandı.” Dedi.

Bu sene binin üzerinde kaz sattığını belirten Yılmaz; “Alım, satım yapıyorum yetişeni hemen pazarda satıyoruz. Şuan ağır ağır kaz bulmakta sıkıntı yaşamaya başladık.” Dedi.

Pazarda kaz almaya gelen Hüseyin Sağlam ise fiyatların yüksek olduğunu belirterek; “Kazlar pahalı alamıyoruz. Bizim için anca yüz liraya alabiliyoruz. Geçen haftalarda daha ucuzdu. Kaz bu hafta pahalanmış.” Dedi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Güncel
2285 Kez Görüntülendi.
Arif Acar; İddialara Cevap Verdi
Siyaset
1695 Kez Görüntülendi.
Havza Belediye Başkanlığına Adı Geçenler
Güncel
709 Kez Görüntülendi.
Kardeş Şehirden Başkan İkiz’e Ziyaret
Spor
762 Kez Görüntülendi.
U-17 Havza Belediye, Atakum U-17'i Devirdi
Güncel
740 Kez Görüntülendi.
30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlandı
Ekonomi
1056 Kez Görüntülendi.
Rehber Personel Alınacaktır
Güncel
1041 Kez Görüntülendi.
Yıkım Kararı Olan Okullar İncelendi
Güncel
1066 Kez Görüntülendi.
Yayla Şenlikleri Çok Renkli Geçti
Spor
1062 Kez Görüntülendi.
3 Ulusal Otat Satranç Turnuvası Tamamlandı
Güncel
1639 Kez Görüntülendi.
Havzalılar Derneği’nde 2. Çavdar Dönemi