Kategoriler

Samsun Haber-Havzahaber.tv

Havza Müftülüğü Tarafından Kutlu Doğuma Özel Konferans

Havza Müftülüğü tarafından Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle "Hz Peygamber Tevhit ve Vahdet – Gelin Birlik Olalım" konulu konferans düzenledi.

 Samsun Haber - Havza Müftülüğü tarafından Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle "Hz Peygamber Tevhit ve Vahdet – Gelin Birlik Olalım" konulu konferans düzenledi.

Havza Belediyesi Kültür Merkezinde düzenlenen ve konuşmacı olarak Bozok Üniversitesi Rektör Yardımcı Prof. Dr. Kadir Özköse katıldığı konferans programı saygı duruşu, İstiklal Marşı ve okunan Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Programın açılış konuşmasını yapan Havza Müftüsü İlyas Akyazı Peygamber Sevgisinin bir haftaya veya bir salona sığmayacak kadar büyük olduğunu belirterek; “ En güzel kardeşlik, Peygamber Efendimiz zamanında yaşanmıştır. Ensar ve Muhacir kardeşliği hiçbir devirde yaşanmayacak kadar güzel örneklerle doludur. Peygamber Efendimizin terbiyesini alan, Kur’an’ın emirlerine uyan ashap, din kardeşliğini ahlak ve kardeşlik hukuku içerisinde yaşamıştır. Programımıza destek olan ve katılan herkese teşekkür ederim.” dedi

Prof. Dr. Kadir Özköse "Hz Peygamber Tevhit ve Vahdet; Gelin Birlik Olalım" teması içerisinde gerçekleşen tevhit inancının başka anlayış, felsefe ve ideolojilere heba edilmemesi gerektiğini vurguladı.  Prof. Dr. Özköse, Müslüman'ın inancına sahip çıkmasını ön gören tevhit inancının dini ve hayatı bir bütün olarak algılamayı öngören bir düşünce ilkesi olduğunu söyledi.

Konferans solunda İlçe Müftüsü Akyazı, Prof. Dr. Kadir Özköse’ye plaket takdim etti.

Ayrıca konfernasa katılan herkese Havza Müftülünce kitap hediye edildi.

Havza Kaymakamı Alper Tanrısever, Garnizon Komutanı Personel Binbaşı Murat Özdemir, Havza Belediye Başkan Vekili Yasemin Şahin, Cumhuriyet Savcısı Samet Can Acar, protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş ile öğrenciler izledi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Güncel
2285 Kez Görüntülendi.
Arif Acar; İddialara Cevap Verdi
Siyaset
1695 Kez Görüntülendi.
Havza Belediye Başkanlığına Adı Geçenler
Güncel
711 Kez Görüntülendi.
Kardeş Şehirden Başkan İkiz’e Ziyaret
Spor
762 Kez Görüntülendi.
U-17 Havza Belediye, Atakum U-17'i Devirdi
Güncel
740 Kez Görüntülendi.
30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlandı
Ekonomi
1056 Kez Görüntülendi.
Rehber Personel Alınacaktır
Güncel
1041 Kez Görüntülendi.
Yıkım Kararı Olan Okullar İncelendi
Güncel
1066 Kez Görüntülendi.
Yayla Şenlikleri Çok Renkli Geçti
Spor
1062 Kez Görüntülendi.
3 Ulusal Otat Satranç Turnuvası Tamamlandı
Güncel
1639 Kez Görüntülendi.
Havzalılar Derneği’nde 2. Çavdar Dönemi