Kilis; 1995 yılında Gaziantep’ten ayrılarak il olan, Türkiye’nin güney doğusunda yer alan, Akdeniz ile Güneydoğu bölgeleri arasındaki geçiş kuşağı üzerinde bulunan, Suriye sınırına 10 km. mesafede bulunan bir ilimizdir.

            Bu şirin ilimiz bu günlerde maalesef, yıkıntılar arasında yaşam mücadelesi veren, can korkusu yaşayan, tedirgin insanlarıyla gündemde yer etmiştir.

            Neden?

            Çünkü, 18 Ocak 2016 dan itibaren Kilis’e atılan roket ve füzeler nedeniyle halkının %30’a yakını göç etmiştir. Okullar kapalı olduğundan eğitim ve öğretim yapılamamaktadır. Halkın çoğu zamansız düşen roket ve füzelerden dolayı çoğu evlerinden dışarı çıkmamaktadır. Sokaklar çoğunlukla bomboş durumdadır. Hal böyle olunca da Kilis’ te ekonomi durma noktasına gelmiştir. Böyle devam ettiği sürece de halk canının derdine düşüp şehri boşaltacaktır.

            AKP; Kilis’te 7 Haziran 2015 seçimlerindeki %49,2 oy oranını, 1 Kasım 2015 tarihindeki seçimlerde %65,6 ya yükseltmiştir. AKP Kilislinin kullandığı bu tercihini bugünlerde maalesef karşılıksız bırakmaktadır.

            Devletlerin esas görevlerinden biri yurttaşlarının can ve mal güvenliğini sağlamaktır. Türkiye’de bu görev anayasanın genel esaslar bölümünde “değiştirilemez” ilk dört maddeden sonra gelir.

            Anayasanın 5. Maddesi şunu der: “ Devletin temel amaç ve görevleri, Türk Milletinin bağımsızlığını ve bütünlüğünü, ülkenin bölünmezliğini, Cumhuriyeti ve demokrasiyi korumak, kişilerin ve toplumun refah, huzur ve mutluluğunu sağlamak; kişinin temel hak ve hürriyetlerini, sosyal hukuk devleti ve adalet ilkeleriyle bağdaşmayacak surette sınırlayan siyasal, ekonomik ve sosyal engelleri kaldırmaya, insanın maddi ve manevi     varlığının gelişmesi için gerekli şartları hazırlamaya çalışmaktır. ”

Devletin ne yaptığını bilmem ama Kilisli canının derdindedir.

Sayın Cumhurbaşkanı “İŞİD’e karşı mücadelede Türkiye yalnız bırakılmıştır“ diyor.

            Hani sen GÜÇLÜ ve BÜYÜK devlettin. Güçlü ve büyük devletlik böyle olmaz. Önce dayılanıp vuracaksın, sonra tepkiler sonucu susacak, sinecek ve geri adım atacaksın öyle mi? Bu mu büyük devletlik diye sormazlar mı insana…

            Suriye politikamız baştan aşağı yanlış bir politikaydı ve çöktü, iflas etti. Kilis’imiz maalesef böyle bir tehdit altında, sürekli bombalar patlıyor fakat bunu bu noktaya getirenler utanmak bir tarafa bunu sorun bile etmiyorlar.

            Sanırsın ki hiç böyle bir problemimiz yok. Sanki yaşananlar başka ülkelerde yaşanıyor. Duyarsızlık hat safhada, insanlar seslerini duyurmak için artık derbi maçlarda tepki tişörtlerini giyerek kendini yeşil sahalara atmak suretiyle seslerini duyuruyorlar. Çünkü onlarda biliyor ki derbi maç bile bombalar düşen Kilis’in önüne geçmişti.

            Kilis yanmış, yıkılmış, bombalar patlamış, ekonomisi yerlerde sürünüyormuş kimin umurunda; Bizimkilerin derdi,

            -Anayasayı değiştirip “Başkanlık” sistemine dönmek,

            -Düşük profilli “Başbakan” bulmak,

            -Olağan üstü kongreye gitmek…

Senin canın kimin umurunda KİLİS’Lİ kardeşim…

Saygılarımla…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.