İş Makinesi Tamirinde Bölgede Tek Havza'da - Video Haber

13 yaşında çırak olarak gittiği Havza’ya usta olarak dönen Fahrettin Candan bölgede tek iş makinesi tamircisi.

İş Makinesi Tamirinde Bölgede Tek Havza'da - Video Haber

13 yaşında çırak olarak gittiği Havza’ya usta olarak dönen Fahrettin Candan bölgede tek iş makinesi tamircisi.

31 Mart 2016 Perşembe 13:12
 13 yaşında çırak olarak gittiği Havza’ya usta olarak dönen Fahrettin Candan bölgede tek iş makinesi tamircisi.

Fahrettin Candan 25 yıl İstanbul’da sektörün önde gelen firmalarında işçilik ve atölye şefliği görevlerinde bulunduktan sonra bölgedeki iş potansiyelini değerlendirmek için Havza’ya döndü ve Candan Makine adı ile forklift ve her türlü iş makinesi revizyonu üzerine Havza, Vezirköprü, Kavak, Ladik, Suluova gibi bölge ilçelerde faaliyet gösteren hafriyat şirketleri ve iş makinesi bulunan resmi kurumlara hizmet vermeye başladı.

Fahrettin Candan 12 – 13 yaşında İstanbul’da çırak olarak işe başladığını belirterek; “Torik bir eğitimin olmadı. Çırak olarak çekirdekten yetiştim. Sektörde lider firmalarda işçi ve işyeri yöneticiliği yaptım. En son çalıştığım firmada otomatik şanzıman ve hidrolik sistemler üzerine kendimizi yetiştirdik. Özellikle otomatik şanzıman eğitim almak için Çin ve İtalya’da bulundum. Bu eğitimlerin ardından usta eğitimci olarak diğer bölgelerde usta öğreticilik yaptım.” Dedi.

“Gittiğim günden bu güne içerimde bir memleket hasreti vardı” diyen Candan; “ İstanbul’a hiçbir zaman ısınamadım. Bu iş kolunda bölgede potansiyel olduğunu fark ettim. Zaten memlekete dönmek istiyordum ve bu işi burada yapmaya karar verdim.  Burada iş makineleri tamir ve revizyonları, hidrolik sistemler ve otomatik şanzımanların bakım ve tamiri konusunda bölgedeki ilgili iş kollarına hizmet veriyorum.  Bu iş kolunda iç bölgede tekim. Birde Samsun’da bu işi yapan firmalar var. Fakat şöyle bir şey var Samsun’da ki firmaların bizim deneyimimizde olması mümkün değil. Bir çok firmada görev yaptı, eğitim olarak ta, teknik olarak ta, teorik olarak ta bu işlere hakimim. Eğitimler sırasında öğrendiğim teknik İngilizcede benim için önemli bir artı.  Tüm bilgi ve tecrübe birikimim ile Samsun ve bölgede hizmet vermekteyim. “ dedi.

Tek sıkıntısının çırak bulamamak olduğunu belirten Fahrettin Candan; “Bir eleman sıkıntımız var. Ben çırak olarak yetiştim, usta oldum, kendi işyerimi açtım fakat şimdi kendime çırak bulamıyorum. Bizim işimiz biraz ağır bu yüzden pek fazla kişi bu işte çalışmayı tercih etmiyor. Bu nedenle de eleman bulamıyorum.” Dedi.

 İş Makineleri tamir ve revizyonu dışında foklift tamir ve satışı yaptığını belirten Candan; “Şu an Attack ve On forkliftlerinin bölge bayiliğini yapmaktayım. Sıfır ve ikinci el forklift satışlarının yanı sıra kiralama işleri de yapmaktayım. Ayrıca Kawasaki ve Komatsu iş makinelerinin hidrolik pompa yedekleri ile bölgeye hizmet vermekteyim.” Dedi.

Son Güncelleme: 31.03.2016 13:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.