Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu, dünyada soykırım suçunu önlemek amacıyla 9 Aralık 1948 yılında uluslararası bir sözleşme kabul etti. Bu sözleşmeye göre taraf olan devletler gerek savaş, gerek barış zamanında işlenen soykırım suçunu bir uluslararası suç saymakta ve bu suçu önlemeyi de yükümlülük olarak kabul etmektedir. Türkiye 29 Mart 1990 tarihinde, 5930 sayılı kanunla bu sözleşmeye taraf olmuştur.

            Alman Federal Meclisi tarafından 1915 – 1916 yıllarında Ermeni tehcir ve olaylarını sözde “soykırım” olarak niteleyen karar tasarısını oy çokluğu ile kabul etmiştir.

            Kabul edilen karar tasarısı ile sözde iddiaların Almanya’da okulların müfredatına konulması ve gelecek kuşaklara aktarılması da istenirken, bunun Almanya’da yaşayan Türk ve Ermeni kökenli vatandaşlara katkı sağlayacağı belirtilmiştir.

            Oylamada Alman Federal Meclisine giren 11Türk asıllı milletvekilinin tamamı kabulyönünde oy kullanmıştır. Bunların adlarına ve asıllarına bakmayacaksın, zihniyet önemli zihniyet.

            TBMM Genel Kurulu'nda AKP, CHP ve MHP tarafından hazırlanarak imzalanan ortaktepkibildirisine, aynı zihniyete sahip HDP’li 80 milletvekilinin imza atmadıkları gibi… Önemli olan aslının ve isminin Türk olması değil, ruhu, düşüncesi ve gönlüTÜRKolmalı. Maalesef bünyesinde çok kahramanları olduğu kadar haini de olan bir milletiz.

            Önce Dışişleri Bakanlığı Berlin Büyükelçisini istişarelerde bulunmak üzere yurda çağırdı.

            “EyyyyAlmanyaaaa” demedik diyordum ki Sayın Cumhurbaşkanınınsesi yine yükseldi “EyyyyAlmanyaaaa” diye devam etti. Biliyorum dış politikada “dayılığa” yer yoktur biliyorum ama ülke içinde maalesef %49,5’a prim yapıyor.Ardından diğerleri bilindik şekilde tepkilerini dile getirdi;

ü  “Bu karar kabul edilemez.”

ü  “Geçmişimizde hesap veremeyeceğimiz bir olay yoktur.”

ü  “Bu karar bizim için yok hükmündedir.”

ü  “Kendi tarihindeki karanlık sayfaları kapatmanın yolu sorumsuz ve mesnetsiz meclis kararıyla başka ülkelerin tarihini karalamak değildir.” gibi…

            Eeee söylüyorsun da ne değişiyor, ha bire yeni devletler meclislerinden sözde soykırım ile ilgili yeni yasa ve tasarılar çıkarmaya devam ediyorlar.

            Çok ilginç bir saptama tespit edilmiş ki, bu da Türkiye’nin siyasi ilişkiler bağlamında sözde soykırımı tanıma kararı alan ülkelerle ticaret hacminin, tanıma kararı sonrasında artış göstermesi de dikkat çekici hususlardan biridir.(1)

            Sözde “soykırım” tasarısı ilk kez 1965 yılında Uruguay tarafından tanındı. Günümüze kadar sözde soykırım tasarısını son olarak Almanya’nın da kabulüyle ülke sayısı 25’e (NTV Kaynağına göre) yükseldi. ABD’nin ise 50 eyaletinin Ermeni soykırımı olduğunu kabul ediyor. 1965 -2002 yılları arası sözde soykırımı tanıyan ülke sayısı 10 iken, 2002 – 2016 yılları arasında yani AKP hükümeti zamanında bu tasarıyı kabul eden ülke sayısı 25’e yükselmiştir. Bu daAKP hükümetlerinin, dış politikada ne kadar etkisiz olduğunun bir göstergesidir.

            Kolay kolay büyük devlet olunmuyor maalesef, kararlı olacaksın.

            Almanya madem sözde soykırım yasa tasarısını meclisten geçirdi sonuçlarına da katlanmalıdır diyeceksin. Alman Savunma Bakanlığının endişe ile izlediği İncirlik Üssünü; sığınmacıları para karşılığında Avrupa’ya taşıyan çetelerle mücadele için bulunan Alman keşif uçaklarına kapatacaksın. Aldığın bu kararın arkasında olup,dik duruşunu hiç bozmayacaksın.

             Hani olur ya hükümetimiz böyle bir karar alacak olursa Avrupa’da Türk vatandaşlarına uygulanacak vize muafiyeti masalına inanıp, bu onurlu karardanumarım vazgeçmez. Bazen hayal gibi de olsa insanın böyle cesur kararlar alacağına inanası geliyor ama nerdeeeee…

            Umarım ben yanılırım bekleyip göreceğiz.

            Saygılarımla.

(1)  Gözde Kılıç YAŞİN’ in “Ermeni iddialarını kabul eden ülkeler” konulu makalesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.