Yağlı Tohumlar Avans Fiyatı Açıklandı

Tural; “Çiftçimizin mağdur olmaması için Karadenizbirlik ile yapılan görüşmeler neticesinde ayçiçeği avans fiyatı ton başına bin 580 lira olarak açıklandı.” dedi.

Yağlı Tohumlar Avans Fiyatı Açıklandı

Tural; “Çiftçimizin mağdur olmaması için Karadenizbirlik ile yapılan görüşmeler neticesinde ayçiçeği avans fiyatı ton başına bin 580 lira olarak açıklandı.” dedi.

30 Ağustos 2016 Salı 17:34
Yağlı Tohumlar Avans Fiyatı Açıklandı
 Karadenizbirliğe bağlı olarak faaliyet gösteren S.S. 810 Sayılı Havza Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Mehmet Tural Havza’da ayçiçeği alımının hasat ile başladığını açıkladı. Tural; “Çiftçimizin mağdur olmaması için Karadenizbirlik ile yapılan görüşmeler neticesinde ayçiçeği avans fiyatı ton başına bin 580 lira olarak açıklandı.” dedi.
S.S. 810 Sayılı Havza Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Mehmet Tural ve yönetim kurulu üyeleri Karadenizbirlik’e bağlı olarak faaliyet gösteren S.S. 810 Sayılı Havza Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifinde ayçiçeği hasadı ile başlayan ayçiçeği alımı çalışmalarını inceleyerek çalışmalar hakkında bilgiler aldılar.
Kooperatif Başkanı Mehmet Tural Havza’da yaklaşık 50 bin dekar alanda ekim yapıldığını ve ortalama rekoltenin 10 bin ton kadar olmasını beklediklerini belirterek; “ Pazartesi gününden itibaren kooperatif olarak ayçiçeği alımına başlandı. Kooperatif olarak hedefimiz 3 bin ile 5 bin ton arasında ayçiçeği alımı gerçekleştirmek. Çiftçimizin mağdur olmaması için Karadenizbirlik ile yapılan görüşmeler neticesinde ayçiçeği avans fiyatı ton başına bin 580 lira olarak açıklandı. Bu fiyat açıklanmadan önce çiftçilerimiz daha düşük fiyatlar ile ayçiçeğini satmak zorunda kaldı. Yapmış olduğumuz görüşmeler sonucunda serbest piyasanın üzerinde bir fiyat açıklandı. Çiftçimize hayırlı olsun.” dedi.
Kooperatif olarak 2 bin 335 üyeleri olduklarına değinen Tural; “ Kooperatifimiz üyesi herkesin ayçiçeği alınacak. Ayrıca kooperatifimiz üyesi olan ve sözleşmeli ayçiçeği ekimi yaparak teslim eden ortaklarımıza devlet desteği olan ton başı 400 liraya ilaveten 60 lira daha ekstra destek alacak. Buda çiftçimizin desteklemeler ile birlikte ayçiçeğinin tonunu 2 bin 40 lira olması demek.” dedi.
S.S. 810 Sayılı Havza Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Mehmet Tural kooperatif olarak her zaman çiftçilerin yanında olduklarını belirterek; “ Çiftçimizi serbest piyasada ezdirmemek adına bundan önce olduğu gibi bundan sonrada çalışmalarımıza ara vermeden devam edeceğiz. Amacımız bölge çiftçimize ve bölgemize hizmet etmek.” dedi.
Tural kooperatife ayçiçeği teslim eden Karga Mahallesinde Mehmet Özdemir’e Karadenizbirlik ayçiçek yağı hediye etti. S.S. 810 Sayılı Havza Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Mehmet Tural kooperatife ayçiçeği teslim eden 5 çiftçiye Karadenizbirlik ayçiçeği yağı hediye edildiğini belirtti.

Son Güncelleme: 17.01.2017 18:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.