İnsanı diğer canlılardan ayıran aklıdır.

Aklı ile hareket etmesi insanı yüceltir fakat düşünmeden hareket edilmesi insanı küçültür. İnsanın iyi sıfatını alabilmesi sadece akıl ile yeterli değildir.

İnsanların her tülü ilişkisinde büyük rol oynayan duyguları hiçe saymamak gerekir. Bir insanın iyi olması Akıl ile kalbin harmanlaşması ile olur. Toplum içinde nerede nasıl davranması ve konuşması gerektiğini bilen duyarlı, açık sözlü, güvenilir, içten, samimi, dürüst, saygılı, iyi niyetli, yardımsever, fedakar olanlar daima sevilen kişilerdir.

İnsanları ırkına, diline, dinine göre ayrım yapmadan sevip saygı duyan kişiler sadece kendi yakınları tarafından değil birçok kişinin kalbine girer. Başta peygamber efendimiz Hz. Muhammed olmak üzere bir çok alim, düşünür, bilim adamı, yazarlar ve dünyada tanınmış sevilen bir çok kişinin insanlık için tavsiyeleri hep sevgi, saygı eşitlik değil midir?

Kişi yardım ediyorsa çıkarsız yapmalı, yaptığı iyiliği denize atmalı birilerine duyurma amaçlı değil yardım ettiklerini sevindirme amaçlı olmalı. İnsan sevdikçe gönlü genişler, sevdikçe sevilir. İnsanın yaşantısının huzurlu geçmesini sağlayan insanın hayata, insanlara olan bakış açısıdır.

Siyah gözlükle bakan her şeyi herkesi karanlık görürken, pembe gözlüklerle bakan kişiler daha mutlu daha huzurlu olur. İnsanın kalbinin kararmasına neden olan da yine kendisidir. Haset, riya, kibir insanları birbirinden soğumasına neden olan toplumdan dışlanmasına sebep olan huylardır. Kalbi ve kişiliği karartan bu huylar olmadığı takdirde insanın kalbi okyanuslar kadar geniştir.

İyi insan sıfatındakiler geniş görüşlü karşısındaki kişileri düşüncelerine saygılı olmayı bilen ve kendi ilkelerini kabul ettirme zorunluluğu hissetmeyen kişilerdir. Saygılarımla esen kalınız.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.