Arif Acar; İddialara Cevap Verdi

Samsun’da bazı medya kanallarında çıkan haberler hakkında yalan olduğu iddia edildi.

Arif Acar; İddialara Cevap Verdi

Samsun’da bazı medya kanallarında çıkan haberler hakkında yalan olduğu iddia edildi.

Abdurrahman Altun
Abdurrahman Altun
30 Aralık 2018 Pazar 12:07
Arif Acar; İddialara Cevap Verdi

Samsun’da bazı medya kanallarında çıkan haberler hakkında yalan olduğu iddia edildi.

Samsun’un Havza ilçesine bağlı Mısmılağaç mahallesinde kendisine ait arsaya yaptırmış olduğu samanlık deposu ile ilgili olarak İmar affından sonra inşaat yapılarak tapu edildiği yönündeki haberlere istinaden yer sahibi Arif Acar konunun asılsız olduğunu belirtti.

Arif Acar; “14.10.2015 yılının bedeli karşılığı satın aldığı arsanın şahsi tapulu yerine aynı yıl içerisinde dolgu ve altyapıyı yapmaya başladığı sırada, yan parselde bulunan bir vatandaş tarafından ön alım davası açılarak ihtiyati tedbir konuldu. Almış olduğum 2015 yılındaki çelik çatı evimin önünde 1,5 yıl bekledi. 2017 yılında mahkeme bittiğinden dolayı tedbir kararı kalkıp Belediye hudutları içerisinde sundurmalarda montajlı olduğu için belediyeden herhangi bir ruhsat gerektirmediğinden dolayı inşaatıma devam ettim, belediyeden herhangi bir işlem yapılmadı. Daha sonra belediyeye şikayet olduğundan dolayı inşaat durdurulmuş beklemeye bırakılmıştır. Davanın 2017 yılının 9. Ayında sonuçlanması ile bu arsanın içerisine beton plakaj yapılarak, demir montajlı ve cıvatalı, çelik sundurma yapılıp, yanları ve üstü açık şekilde bekletilmiştir.  ” dedi.

Belediye Fen işerine şikayetten dolayı, inşaat durdurulmuş fakat yeni çıkan 2018 yılında çevre ve şehirciliğin imar affı başvurulmuş olduğunu belirten Acar; “Bu belgeden sonra alınan müsaade ve ruhsat ile deponun yanları kapatılmıştır ve depo tamamlanmıştır. Bana bu konu hakkında dava açanlar ve haberimi yaptıranlar. Bana husumeti olan aramızda mahkemelik olduğum şahıs ve sürekli tehdit edildiğim bir kişi tarafından yapılmakta olup, kamuoyu bunu bilmektedir. Ayrıca aynı şahıs benim yerime 2015 yılında tedbir kararını koyan kişileri de para karşılığı arsanın yerine çok aşırı para teklif ederek bu davaları açtırmıştır ve bunu mahkemede tanıklarda ifade etmiştir. Ben inşaatımı ne hazine arazisine ne bir meraya ne bir tarlaya nede bir kamu arazisine yapmadım.  Benim yerim şahsi tapulu yerimdir. Ve belediyenin imarlı yerindedir. Çelik korsiyumlu bir sundurmadır. Ne burası 5 katlı bina nede fabrikadır.  Çevresine zararı olmayan bir yerdir. Kesinlikle herkes gibi nasıl yüzlerce binlerce insan imar affından yararlandıysa bende bir vatandaş olarak bu aftan yararlandım” dedi.

HavzaHaber

Son Güncelleme: 00.00.0000 00:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.