Havza ve Darıca Kardeş Şehir Oldu

Havza Belediyesi ve Kocaeli ili Darıca Belediyesi ile karşılıklı imzalanan protokolle kardeş şehir oldular.

Havza ve Darıca Kardeş Şehir Oldu

Havza Belediyesi ve Kocaeli ili Darıca Belediyesi ile karşılıklı imzalanan protokolle kardeş şehir oldular.

25 Mayıs 2016 Çarşamba 11:24
Havza ve Darıca Kardeş Şehir Oldu
 Havza Belediyesi ve Kocaeli ili Darıca Belediyesi ile karşılıklı imzalanan protokolle kardeş şehir oldular. İmzalanan protokolle iki şehir arasında sosyal ve kültürel anlamda bir bağ kurulması, teknik, turizm ve kültür alanında işbirliği ve ikili ilişkilerin güçlendirilmesi öngörülüyor.

Darıca Belediyesinde düzenlenen imza töreni ile Havza Belediye Başkanı Av. Murat İkiz ve Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak arasında imzalanan protokolün ardından başkanlar şehirlerini temsilen birbirlerine karşılıklı birer hediye takdim ettiler.

İmza töreni sonrası bir açıklama yapan Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak; “Havza Belediyesi bizim beşinci kardeş şehrimiz oldu. Bugün karşılıklı imzaladığımız protokol ile hayata geçirdiğimiz Kardeş Şehir projesinin iki ilçemize de hayırlı olmasını temenni ediyorum. İlçemizde önemli bir oranda Samsunlu kardeşimiz yaşıyor. Onların da katkı ve destekleriyle kardeş şehir projemizi hayata geçirerek, iki şehir arasında kültürel bir bağ kuracağız.” Dedi.

Havza Belediye Başkanı Av. Murat İkiz yaptığı açıklamada ise altyapısı ve üstyapısı tamamlanmış, tarihi yapıları ve doğal güzellikleriyle önemli bir yaşam merkezi olan, sanatsal ve kültürel aktivitelerle örnek bir yaşam merkezi konumundaki Darıca ile kardeş olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek; “Burada çok sayıda Havzalı hemşerimiz yaşıyor. Bunlardan birside Belediye Başkan Yardımcımız Mustafa İltekin. Daha önceden Darıca Belediyemiz bizlere yardımcı oldular. Bu kardeşane ilişkilerimizi atılan bu imzalar ile resmileştirmiş olduk. İmzalanan protokol ile başta kültürel anlamda işbirliği olmak üzere her alanda işbirliği yaparak ilişkilerin geliştirilmesi yönünde çaba harcayacağız.” Dedi. İkiz imzalanan protokolün iki tarafa da hayırlı olması temennisinde bulundu.

İmza töreninde Darıca Belediye Başkan Yardımcımız Mustafa İltekin, Havza Belediyesi Yol Kaldırım Şefi Erdal Akan ve Temizlik İşleri Şefi Sinan Çelebi, Havza Kocaoğlu Mahallesi Muhtarı Hasan Verimli ve Kayabaşı Mahallesi Muhtarı Bekir Erdem hazır bulundular.

Son Güncelleme: 25.05.2016 11:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.