13 Mayıs sabahı uyandık yeni acılarla, sekiz evi yine kara bulutlar kapladı, gün doğmadan verildi şehit oldukları haberi kalabalık bir heyet tarafından annelerine, babalarına, bayraklar asıldı bu sekiz evin balkonlarına, duvarlarına çünkü sekiz can düşmüştü toprağa, sekiz ev matemi yaşadı bugün, toprağa verdi sekiz yiğidini ve yine sekiz ocak sessizce akıttı içine acılarını …

            Yolcu ettik bir bir şehitlerimizi

            Başkent Ankara 2, Kayseri 2, Uşak 1, Gaziantep 1, Afyonkarahisar 1, Niğde 1 Şehidini ilahilerle uğurladı sonsuzluğa…

            On binler katıldı cenaze törenlerine..

            Teröre lanet okudu on binler hep bir ağızdan..

            Toprağa verdik sekiz yiğidi..

            İçimiz ne kadar yansa da ateş düştüğü yeri yakıyor.

           X   X   X   X   X   X   X   X   X   X   X   X   X   X   X   X

            Şehitlerimizi toprağa verdiğimiz gün Sümeyye Erdoğan ve Selçuk Bayraktar’ ın nikâh töreni vardı. Nikah töreni 35.000 kişi kapasiteli Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezinde yapıldı.

            Çiftin şahitliklerini ise 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Bakir İzzetbegoviç, Pakistan Başbakanı Navaz Şerif, eski Lübnan Başbakanı Saad Hariri ve Arnavutluk Başbakanı Edi Rama yaptı. 

            Yani şaşalı bir nikah töreni yapıldı.

            Acıların yaşandığı gün, yiğitlerin toprakla buluştuğu gün…

            Yani bir tarafta acı, diğer tarafta eğlence…

            Bir diğer tezat da Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ ın partili bir Cumhurbaşkanının kızının düğününde nikah şahidi olması, siyasetin yaşanmadığı bir kurumun başında bulunan bir Paşa’ ya        hiç yakışmadı.

            X   X   X   X   X   X   X   X   X   X   X   X   X   X   X   X

            25 Mayıs 2016 tarihi Atatürk’ ün Havza’ ya gelişinin 97 nci Yıldönümü; resmi kutlama heyeti (Havza Kaymakamı Alper Tanrısever ve Havza Belediye Başkanı ve Festival Kutlama Komite Başkan Yardımcısı Murat İkiz) tarafından bu yıl 28.'si düzenlenecek olan “Havza 25 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Kutlama Festivali” etkinliklerinin tamamı şehit haberleri nedeniyle 25 Nisan 2016 tarihinde, yani kutlamalardan 1 ay öncesinde iptal edildi.

            X   X   X   X   X   X   X   X   X   X   X   X   X   X   X   X

             Bir tarafta gösterişli, sekiz şahitli bir nikâh töreni şehitlerin toprağa verildiği gün eksiksiz yapılmakta…

            Anlayacağın herkes kendi derdinde..

            Ateş düştüğü yeri yakıyor, acılar yüreklerde yaşanıyor…

            Saygılarımla.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.