Havzalı Ailelere Öğrenme Güçlüğü Konferansı

İlçemizde Öğrenme Güçlüğü (disleksi) konferansı yapıldı.

Havzalı Ailelere Öğrenme Güçlüğü Konferansı

İlçemizde Öğrenme Güçlüğü (disleksi) konferansı yapıldı.

17 Mayıs 2016 Salı 10:41
Havzalı Ailelere Öğrenme Güçlüğü Konferansı
 İlçemizde Öğrenme Güçlüğü (disleksi) konferansı yapıldı.

Havza Belediye Kültür Merkezinde, Havza Kaymakamlığı öncülüğünde Disleksi Öğrenme Güçlüğü Derneği Samsun İl Temsilciliği tarafından gerçekleştirilen etkinliğe Havza Milli Eğitim Müdürü Mehmet Aktürk, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.

Disleksi Öğrenme Güçlüğü Samsun İl Temsilcisi Hatice Tarhan Doğanay’ın yanı sıra konuşmacı olarak, Çocuk ve Ergen Psikiyatristi Uzman Doktor Melih Nuri Karakurt, Çocuk Sağlığı ve Eğitim Uzmanı, Algı Eğitim Uzmanı Mira Meltem Erdemli, Uzman Psikolojik Danışman Aile ve Çift Terapisti Buket Alkaş, Uzman Psikolojik Danışman Meryem Vural Batık ve Özel Eğitim Uzmanı Uygar Bayraktar katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Disleksi Öğrenme Güçlüğü Derneği Samsun İl Temsilcisi Hatice Tarhan Doğanay amaçlarının öğrenme güçlüğü konusunda toplumda bir farkındalık oluşturma, iletişim ve iş birliği içerisinde çocuklara ve ailelerine hukuki destek sağlamak ve çocukların yeteneklerini doğru biçimde geliştirebilecekleri fırsatlar oluşturmak için çalışmak olduğunu ifade etti.

Çocuk ve Ergen Psikiyatristi Uzman Doktor Melih Nuri Karakurt, disleksinin nedenleri konusunda bilgi verdi.  Disleksi'nin tanı süreçleri hakkında da bilgi veren Karakurt, veli ve öğretmenlerden doldurduğu ölçekler ve öğretmenlerin verdiği bilgilerin son derece önemli olduğunu, solak olanlarda disleksinin 4 kat daha fazla olabileceğini, öğrenme güçlüğünün zihinsel bir engel olmadığını söyledi.

Konferansta konuşmacılar tarafından katılımcılara Öğrenme Güçlüğü (disleksi) hakkında bilgiler verildi.

Son Güncelleme: 17.05.2016 10:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.