Allah’ımın bana sunduğu ömrün ne kadar olduğunu bilmediğim halde; hiç ölmeyecekmiş gibi, her doğan güneşle umut içinde kalkıyorum ya, sanki devlet, kamu kuruluşları hatta özel sektör yöneticileri de benim yaşayacağımı umut ediyor, yaşamam için teşvik ediyor gibi!

Herkes yardım etmek istiyor bana! Beni ne kadar tanıyorlar ki, karakter artık önemli değil zaten! Eskisi gibi söz verip, borç para alınmıyor. İlla ki, aldığın borcun karşılığı olmalı. Benim hayret ettiğim, 900tl kendi kazanımım emekli maaşım ve bu meblağdan daha az olan eşimden kalan maaşla, bana sundukları, yaşamımı kolaylaştıracak öneriler…

Hani, birileri için, aman aman Ondan uzak dur, “gözden sürmeyi çeker” gibi seni dolandırır, haberin bile olmaz derler ya. İşte artık neye ihtiyacın varsa, sen söylemeden, birilerinin haberi oluyor. Cep telefonuna mesaj düşüyor. Bankamıza gel 36 ayda sadece 70 TL masrafla 15.000 TL çek, sorgusuz sualsiz… İnternet sağlayıcınıza sorarsınız, seri bağlanıp, sınırsız kullanmak için ne yapmalıyım, hangi paket uygun? Der demez. Sen 24 ay kullanacağına söz ver, sana 59 TL,  eğer sabit ev telefonunu da kullanırsan, onun içinde 24 ayı taahhüt et,  şu kadar dakika konuş, hatta mobil telefonları bile ara der. TV izlemek için çatıya çıkmaya gerek yok, onlar sizin için uzaya uydu bile atmış, modem bedava yeter ki Yasemin sen iki yılı taahhüt et, ama bizi beğenmezsen, bazı kanallarda sorun varsa da iki yıl göz açıp kapayıncaya kadar geçer.

Bu iki maaş nelere kadir değil ki, maaşı aldığın bankalarda 3 yıl borçlandırarak sana 10. 000 TL verir, hem güvenir sana hem de 36 sayfayı tek tek imzalatır. Bak bu çektiğim paranın sigortası var, ölürsem, varislerime borç kalmayacak.

Bunun gibi vaatlerle imzalanan o kadar çok taahhüdüm var ki, sormayın gitsin. En son dün bir cep telefonu aldım,  ayda 120 TL konuşma yapmam şart ve tam 24 ay ödeyeceğim.

Bir taraftan da seviniyorum, çocuklarımın vefalı evlat taahhüdüne ilaveten kurum ve kuruluşlar da, bal dudak konuşmalarla, beni sevdiklerini ama bu sevginin karşılığının, 24 ay taahhütlü olduğunu söylüyorlar.

Anlayacağınız, artık taahhüt devri, maaşınızın miktarı önemli değil! “Konuşmanız, sizin güvenliğiniz için kayıt altına alınıyor”, denilen telefonlardan korkmayın, mutlaka size bir güzellik yapacaklardır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.