Bazı milletlerin kahramanları vardır. Bu kahramanlar; yok artık bu kadar da mükemmel olunmaz ki denecek donanıma sahiplerdir. Zekidirler, zamanı ve güçlerini iyi kullanırlar. Vatan ve millet sevgisi O kahramanlarda her vatandaş gibi olsa da, yaptıkları cansiperane davranışları, fark edilir şekildedir.

Tarihte böyle kahramanlar hep var olmuştur. Onları cesur kılan, gücüne güç katan ise arkasında, bu yola inanmış, özgürlüğüne düşkün,  inançlı halktır. Bu halk önceleri bir avuç olsa da, istikrarlı ve kararlı olunduğu görüldükçe, sayı olarak artış gösterir ve kayıtsız şartsız destek başlar.

Aylardan mayıstır. Gündüz yağan bahar yağmuru, toprağın kokusunu bir başka güzel yapmıştır. Mavi Gözlü Dev Adam, bu güzel vatan kokusunu içine çeker ve artık bir şeyler yapmanın vakti geldi der. Gündüz yağan yağmur, o gece de hiç hız kesmemiştir. Zaman kaybetmeden Havza ve Amasya ile irtibata geçmeliyim diye düşünür.  Telgraf çekmek için postaneye gelir, onu telgraf memuru Ali Remzi Bey, buyur Paşam diye karşılar

Mustafa Kemal acilen Havza’ya telgraf çekmeliyim der. Lakin bu mümkün değildir, bütün gün yağan şiddetli yağmur nedeniyle, telgraf telleri toprağa verilmiştir, ama Büyük Kurtarıcı “ Bu vatanın kurtuluşu ile ilgilidir, muhakkak görüşeceğim, ya ölürüz, ya vatan kurtulur der. Ceketinin cebinden ipek mendilini çıkarır maniplenin üzerine koyar, Ali Remzi beyin telleri devreye sokmaktan başka çaresi kalmamıştır. “Sen ölürsen bende ölürüm “diyen bir inançlı kahraman vardır karşısında.

O gece Havza ve Amasya ile görüşme yapılır. Havza’daki nöbetçi memur, Kemal Paşa’nın adamlarının emir beklediklerini söyler. Ve Mustafa Kemal: “ Oh çok şükür, şimdi vatan kurtuldu” der. Oysa henüz Havza’ya tek bir telgraf çekilmiştir. İşte O kahramanın kendine ve milletine olan güveni bu kadar güçlüdür.  Yağmurlu bir bahar akşamı Samsun’dan Havza’ya çekilen bu telgraf, Kurtuluş Savaşının başladığının müjdecisidir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.