Korkmuyoruz elinizden geleni arkanıza bırakmayın..

Hayat bir mücadeledir bizler bu dünyada bizden öncekiler gibi geldik ve gideceğiz, burada bir sorun yok, ha önce olmuş ha sonra fark eden nedir ki?

                Yola çıktıklarınızın satışlarına her insan yaşamının bir yerinde rast gelmiştir, sırtınıza basılmıştır, yol açmışsınızdır vs..

                Bizlerin görevi tarihi not etmektir iyisiyle kötüsüyle, kitaplar olur, ansiklopediler hepsinin ana kaynağı gazeteler ve gazetecilerdir. Bizlerde bu amaçla devletçi bir politikayla başladık yolumuza, 8 yıl doldu meslekte iyileri de gördük kötüleri de. Bize tanınan hakları da biliyoruz, koruyacak kanunları da. 

                Zaman oldu eksikleri yazdık zaman oldu yenilikleri, yaptığımız her işte sloganımız “Önce Havza” olmuştur. Bazen gazeteye yansıtmadan bireysel olarak milletvekilleriyle kavga ettik eksik olan ambulansımızı yenilettik, bazen işadamlarımızdan rica ettik köprü, yardım ve ilçenin bir ihtiyacını karşılattık. Bunları yaparken de hiç biz yaptık demedik, birileri üzerine biz yaptırdık diye konmalarına rağmen.

                Bazen çığlık olduk bazen sessizlik, her seminerde her toplantıda bir şekilde bulunduk biliyoruz yani, İnsan vücudundan nasıl kene çıkarılacağını, avlanma yasaklarını ve zamanlarını, iş yeri hijyen eğitimi gibi, Havza’nın ihtiyaçlarını, sorunlarını, hatta çözümlerini bile.

                Biliyoruz ilçede bir muhalefetin olmadığını, Atatürk evinin isim değiştirdiğinde de, sıcak suların alarm vermesinde de hatta alınan bazı kararların neden alındığının sorgulanmadan onay verilmesine rağmen ses çıkarılmayışları.

                Bir şeyin en iyi olması için eleştirilere ihtiyacı vardır eleştirilerin olmadığı yerde de mutlaka bir sorun, bu amaçla hem iktidarın sesi oluyoruz hem de muhalefetin, doğru olanın yanında olmak erkler ayrılığında en son gazetecilere düşer, kamuoyunu bilgilendiren sizlersinizdir. Adaleti bulamadığınızda, haklarınızı savunamadığınızda, bireysel veya kamusal ihtiyaçların çözüme kavuşmasında her zaman en son dayanaktır gazeteler. Bizlerde bu anlayışla çalışmalarımıza devam ediyoruz.

                Arkadaşlarımız arasında bile gazetecidir konuşmayalım yanında denildiği olur aldırmayız çoğu zaman, gidilecek yerlere görülmez satılırsınız ne yakındasınızdır ne uzakta öyle bir meslek işte.. Destek noktasında desteklenmezsiniz kazancınız reklamdır oysa, ama iş yazmaya gelince nasıl bir gazetecisin laflarına da maruz kalırsınız.

                Sonuç ne olursa olsun bizlerin görevidir haklının ve doğrunun yanında olmak yazımızın başında da söylediğimiz gibi bundan 10 yıllar sonra ilçenin tarihi seyri gazetelerde yazılan haberler tarafından tayin edilecektir. Tarihi doğru not etmek ise bizim en önemli işimizdir. Bundan dolayıdır ki iyiye iyi demek kötüye kötü diyoruz, korkmuyoruz, klavyemiz kırılsa kalemimizle kalemimiz kırılsa sözümüzle doğruları söylemekten.

                İktidarda biziz muhalefette bizim için önemli olan “Önce Havza” çocuklarımız gençlerimiz geleceğimiz bu topraklarda olacaklar, tarih sahnesinden silinsek de bizler, mezar taşımızda “gazeteci” arkamızda sessiz sedasız insanların faydalandığı veya bir şekilde geçimini sağladığı “eserler” bırakacağız.

                Vakit uykudan uyanma vaktidir, vakit birlik olma, ilçenin kaderini çizecek her olayda ortak karar alma zamanıdır, unutmayın ki doğru alınan kararlarda birileri övünürken yanlış yapılan işlerde muhalefetin yetersizliği konuşulacaktır. Sizcede uykudan uyanma vakti gelmedim mi?

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.