Çiftçilere ve Arcılara Ücretsiz Tohum ve Polen Tuzağı Dağıtıldı

Havza’da birliklere üye üreticilere mısır tohumu, siyah buğday tohumu ve polen tutucu tuzak dağıtımı yapıldı.

Çiftçilere ve Arcılara Ücretsiz Tohum ve Polen Tuzağı Dağıtıldı

Havza’da birliklere üye üreticilere mısır tohumu, siyah buğday tohumu ve polen tutucu tuzak dağıtımı yapıldı.

28 Nisan 2016 Perşembe 10:52
Çiftçilere ve Arcılara Ücretsiz Tohum ve Polen Tuzağı Dağıtıldı
 Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından kırsal kalkınmanın desteklenmesi amacı ile yapılan çalışmalar kapsamında Havza’da birliklere üye üreticilere mısır tohumu, siyah buğday tohumu ve polen tutucu tuzak dağıtımı yapıldı.

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından kırsal kalkınmanın desteklenmesi amacı ile yapılan çalışmalar kapsamında Havza’da Samsun Arı Yetiştiriciler Birliği ve Havza, Vezirköprü, Ladik, Kavak, Asarcık Kırmızı Et Üreticileri Birliği üye üreticilere mısır tohumu, siyah buğday tohumu ve polen tutucu tuzak dağıtımı yapıldı.

Dağıtımda 120 Besiciye 10 kilogramlık paketler halinde bin 800 kilo mısır tohumu,  45 arı yetiştiricisine 270 adet polen tutucu tuzak ve 50 kilogram karabuğday tohumu dağıtıldı.

Havza Belediyesi önünde düzenlenen dağıtım programında konuşan Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sefer Arlı Samsun Büyükşehir Belediyesinin kırsal kalkınmayı desteklemeye yönelik çalışmalarının aralıksız devam ettiğini belirterek; “Bu çalışmalar kapsamında ilçemizde birliklere üye çiftçilerimize desteklemede bulunacağız. Kırsal kalkınma bizim için çok önemli. Havza’da daha önce denem amaçlı nohut tohumu dağıttık. Şimdi ise Büyükşehir olarak önemsediğimiz karabuğday tohumu dağıtacağız. Bu ürün hem daha verimli hem de daha besleyici. İnşallah bu üründen bölgemizde verim alırız. Büyükşehir olarak çiftçilerimize yönelik desteklemelerimiz devam edecek.” Dedi.

Havza Belediye Başkanı Murat İkiz ise yapmış olduğu konuşmada “Sayın Başkanım Yusuf Ziya Yılmaz Beye ve ekibine ilçemize desteklerinden ötürü teşekkür ederim. Kırsal kalkınma ilçemiz için önemli bir konu. Büyükşehir Belediyemizin ilçemize desteklerini bekliyor, çiftçilerimize aldıkları malzemelerin hayırlı olmasını ve bol bereketli günler diliyorum.” Dedi.

Konuşmaların ardından Havza Belediye Başkanı Murat İkiz tarafından mısır tohumu, siyah buğday tohumu ve polen tutucu tuzak dağıtımı yapıldı.

Dağıtımlar sırasında söz alan Samsun İli Arı Yetiştiricileri Birliği kurucu üyesi Rafet Ergin geçtiğimiz günlerde vefat eden Bahri Yılmaz’ı yad ederek; “ Bal Baba bizi yalnız bıraktı. Herkesten rahmetli başkanım için Fatiha istiyorum.” Dedi.

Programa Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sefer Arlı, Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, Ak Parti Havza İlçe Başkan Mahmut Karahan, Samsun İli Arı Yetiştiricileri Birliği Rasim Kaplan, ve Havza, Vezirköprü, Ladik, Kavak, Asarcık Kırmızı Et Üreticileri Birliği temsilcileri ile birliklere üye üreticiler katıldılar.

Son Güncelleme: 28.04.2016 10:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.