Havza Müftülüğü Tarafından Kutlu Doğuma Özel Konferans

Havza Müftülüğü tarafından Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle "Hz Peygamber Tevhit ve Vahdet – Gelin Birlik Olalım" konulu konferans düzenledi.

Havza Müftülüğü Tarafından Kutlu Doğuma Özel Konferans

Havza Müftülüğü tarafından Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle "Hz Peygamber Tevhit ve Vahdet – Gelin Birlik Olalım" konulu konferans düzenledi.

19 Nisan 2016 Salı 18:22
Havza Müftülüğü Tarafından Kutlu Doğuma Özel Konferans
 Samsun Haber - Havza Müftülüğü tarafından Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle "Hz Peygamber Tevhit ve Vahdet – Gelin Birlik Olalım" konulu konferans düzenledi.

Havza Belediyesi Kültür Merkezinde düzenlenen ve konuşmacı olarak Bozok Üniversitesi Rektör Yardımcı Prof. Dr. Kadir Özköse katıldığı konferans programı saygı duruşu, İstiklal Marşı ve okunan Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Programın açılış konuşmasını yapan Havza Müftüsü İlyas Akyazı Peygamber Sevgisinin bir haftaya veya bir salona sığmayacak kadar büyük olduğunu belirterek; “ En güzel kardeşlik, Peygamber Efendimiz zamanında yaşanmıştır. Ensar ve Muhacir kardeşliği hiçbir devirde yaşanmayacak kadar güzel örneklerle doludur. Peygamber Efendimizin terbiyesini alan, Kur’an’ın emirlerine uyan ashap, din kardeşliğini ahlak ve kardeşlik hukuku içerisinde yaşamıştır. Programımıza destek olan ve katılan herkese teşekkür ederim.” dedi

Prof. Dr. Kadir Özköse "Hz Peygamber Tevhit ve Vahdet; Gelin Birlik Olalım" teması içerisinde gerçekleşen tevhit inancının başka anlayış, felsefe ve ideolojilere heba edilmemesi gerektiğini vurguladı.  Prof. Dr. Özköse, Müslüman'ın inancına sahip çıkmasını ön gören tevhit inancının dini ve hayatı bir bütün olarak algılamayı öngören bir düşünce ilkesi olduğunu söyledi.

Konferans solunda İlçe Müftüsü Akyazı, Prof. Dr. Kadir Özköse’ye plaket takdim etti.

Ayrıca konfernasa katılan herkese Havza Müftülünce kitap hediye edildi.

Havza Kaymakamı Alper Tanrısever, Garnizon Komutanı Personel Binbaşı Murat Özdemir, Havza Belediye Başkan Vekili Yasemin Şahin, Cumhuriyet Savcısı Samet Can Acar, protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş ile öğrenciler izledi.

Son Güncelleme: 19.04.2016 18:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.